3D frezen en scannen

3D frezen met met behulp van een robot.
3D frezen is een van de geweldige mogelijkheden van CNC. Wat een cnc machine zo uniek maakt is dat deze in alle richtingen kan verplaatsen (computer gestuurd).Hierdoor kunnen 3D ontwerpen in de computer worden gemaakt, en worden vertaald in een werkelijk product.Veel mensen hebben wel iets in hun hoofd wat zij zouden willen hebben, of maken.Het probleem zit hem vaak in het idee vertalen naar een daadwerkelijke tekening of product.Door middel van het object te scannen met een hand- of laserscanner hebben wij de mogelijkheid om ieder object te maken in ware grote.
Neem gewoon contact op, dan komen we misschien samen tot een oplossing.

3D-scanner
Met een 3D-handscanner maken wij een beeld van een driedimensionale omgeving van elk vastgelegd punt in de ruimte wordt ook de afstand tot het apparaat vastgelegd zonder dat er herkenningspunten moeten worden vastgelegd. Het resultaat is een driedimensionale puntenwolk, die kan worden gebruikt als basis voor driedimensionale reconstructie in bijvoorbeeld een CAD-pakket. De puntenwolk kan ook (met verlies van de afstandsinformatie) worden omgezet in een panorama- of bolfoto. Ook kan het oppervlak mee worden gefotografeerd zodat kleur en textuur kan worden weergegeven.Het geheel wordt als puntenwolk, stl of wrl bestand opgeslagen.Dit bestand kan eventueel verder worden bewerkt en gebruikt worden om bijvoorbeeld 3D prints mee te maken.
Het grote voordeel van deze scanmethode is dat de scan wordt gerealiseerd door middel van zogenaamd wit licht. Dit houdt in dat wij personen, dieren etc heel eenvoudig kunnen scannen zonder schadelijke gevolgen voor bevoorbeeld de ogen dit in tegensteling van een scan door middel van laser.