Keukens

Keukens met natuursteen
Een granieten keukenblad brengt een stuk natuur in huis. Graniet is hard en krasbestendig bij normaal huishoudelijk gebruik onverslijtbaar en gaat echter niet stuk, ook al snijdt men er elke dag op. Graniet in hoge mate hittebestendig.
Een beperking van graniet in de toepassing kan de lengte van de plaat zijn deze wordt namelijk bepaalt bij het delven in de groeve.
Door de vele afwerkingmethodes die in de loop van de tijd ontwikkeld zijn is er voor elk gewenste uitstraling een ruime keus. Hoogglans gepolijst graniet is qua onderhoud sterk aan te bevelen maar ook de gezoete, geschuurde of gebrande graniet waardoor een matter uiterlijk ontstaat geeft een ruwer en stoerdere look.
De prijs van een granieten keukenblad wordt bepaalt door de mate waarin graniet voorhanden is in relatie met de wereldwijde vraag, de kosten van het winnen en de hoeveelheid bruikbaar materiaal. Hierdoor worden de soorten met name voor de keukenbranche ingedeeld in een prijsgroep van 1 tm 4. Tevens zijn de vele mogelijkheden qua randafwerkingen, vormen van spoelbakken en kookplaten bepalend voor de prijs
De productie van aanrechtbladen is volledig in eigen handen en kan daarom in elke gewenste maat geleverd worden. De toepassing van graniet voor een keuken is uitgebreid met een nieuwe steensoort namelijk die van composiet met zijn diverse moderne kleuren.
Onderhoud keukenblad graniet:
Uw keukenblad dagelijks afnemen met een vochtige doek en nadrogen is genoeg. Voor hardnekkige vlekken zijn er speciale middelen te verkrijgen. Een granieten keukenblad heeft ook zijn onderhoud nodig daarom moet u uw keukenblad regelmatig “ impregner “. Dit is om het keukenblad waterafstotend en vlekbestendig te maken.